Θεραπευτικό Retreat της Προσέγγισης Serene, Φυτοθεραπεία & Αυτογνωσία στην Εύβοια

Συγκεντρώνουμε πρακτικές από διαφορετικές παραδόσεις με έναν κοινό στόχο: το άνοιγμα στην αγάπη και την ελευθερία. Η δουλειά μας βασίζεται στον πυρήνα των αρχαίων παραδόσεων ενώ ταυτόχρονα είναι καινοτόμα. Η ανθρωπότητα χρειάζεται καινούριες μεθόδους προσαρμοσμένες στην εποχή μας.

Ο πυρήνας της δουλειάς μας είναι η «Φυτική Διατροφή» από την Ιατρική του Αμαζονίου. Περιλαμβάνει Γιόγκα, Διαλογισμό, συνέδρια, θεραπευτικές πρακτικές, ιδιωτικές θεραπείες, τελετές, εργαστήρια, σύντομες πεζοπορίες και πρακτικές συνεδρίες στη φύση. Θα βιώσετε μια βαθιά θεραπευτική εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Θέματα που θα εξερευνήσουμε: φυτοθεραπεία, σαμανισμός, πνευματική ανάπτυξη, μη δυαδική εμπειρία της πραγματικότητας, δομές του νου, σχέσεις, δημιουργικότητα, τρόποι απελευθέρωσης καταστάσεων και συναισθημάτων, τρόποι να χτίσετε την καθημερινότητά σας, να συνδέεστε με την Αγάπη, περιβαλλοντικά ζητήματα, ευχές για το μέλλον του πλανήτη μας…Οι ημέρες σας θα είναι γεμάτες, αλλά διασκεδαστικές και φυσικές.


Ο απώτερος στόχος της θεραπείας είναι η αναγνώριση ότι η Αγάπη είναι η ουσία όλων των εκδηλώσεων. Είναι πολύ απλό να ανακαλύψουμε αυτό τον θησαυρό, όταν ξέρουμε πού να κοιτάξουμε. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για έναν καινούριο τρόπο ζωής, μια συνεχή εμβάθυνση στην Αλήθεια. Σε όσους μπορούν να το δουν, είναι προφανές ότι αυτό είναι το κλειδί για τη δική μας ευτυχία, καθώς και για την ευτυχία όλης της ζωής πάνω στη Γη.


Η «φυτική διατροφή»


Η Φυτική Διατροφή είναι μια διαδικασία θεραπείας, προσωπικής εξέλιξης και πνευματικής διερεύνησης η οποία προέρχεται από την Ιατρική του Αμαζονίου.

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ απλή: ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής δημιουργεί μια σχέση ανάμεσα σε εσάς και σε ένα φυτό. Στη συνέχεια, ακολουθείτε μια συγκεκριμένη δίαιτα για να εμβαθύνετε τη σχέση σας με το φυτό. Το φυτό με τη σειρά του μοιράζεται μαζί σας τις θεραπευτικές ιδιότητες και τις γνώσεις του. Με μεταφορική έννοια μοιάζει κάπως σαν να ρίχνετε φως και αγάπη στον νου και στο σώμα σας.

Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει λίγους περιορισμούς στη διατροφή. Σκοπός είναι να προστατεύσει την ενέργεια του φυτού από άλλες ενέργειες που μπορεί να διαταράξουν τη διαδικασία.

Η φυτική διατροφή πάντα ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς.


Αυτή τη διαδικασία την εφαρμόζουμε:

– για τη θεραπεία σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων – για να υποστηρίξουμε το άνοιγμά μας στην Αγάπη και την Ελευθερία

Η Φυτική Διατροφή είναι το επίκεντρο των θεραπευτικών retreat της Serene.

Σε αυτό το retreat θα χρησιμοποιήσουμε κυρίως το βαλσαμόχορτο, το φασκόμηλο και το τίλιο.


Θεραπευτικές τελετές


Το συγκεκριμένο μέρος της διαδικασίας προέρχεται επίσης από την Ιατρική του Αμαζονίου.

Στην Ιατρική του Αμαζονίου το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας γίνεται με τραγούδια. Τα τραγούδια είναι το όχημα που βοηθά το έργο του θεραπευτή. Ο θεραπευτής τραγουδάει ό,τι βλέπει καθώς και ό,τι κάνει. Η διαδικασία είναι πολύ εκλεπτυσμένη και ακριβής. Μοιάζει κάπως σαν να εκτελείται νευροχειρουργική επέμβαση στον νου.

Οι τελετές στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία, σας βοηθούν να συνδεθείτε βαθύτερα με αυτή, να γίνετε πιο ανοιχτοί σε καινούριες ιδέες και επιτεύγματα και να φέρετε όλο και περισσότερο φως και αγάπη στην εμπειρία σας κατά τη διάρκεια του retreat.


Τι να περιμένετε


Η θεραπεία προχωρά πολύ πιο πέρα από το πλαίσιο ενός retreat, κι ελπίζουμε ότι η διαδικασία θα ανοίξει ένα παράθυρο για μια καινούρια κατανόηση της Πραγματικότητας και θα ενεργοποιήσει το ξεκίνημα μιας νέας διαδικασίας στη ζωή σας.

Η διαδικασία ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας. Στόχος του θεραπευτικού retreat είναι να στηρίξει τη δική σας πορεία οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε και να σας βοηθήσει να γίνετε ανεξάρτητοι, ώστε να καταφέρετε να ανακαλύψετε τ